Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 olas
- 0,7 glāzes cukura
- 100 ml skābā krējuma
- 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas pulvera + 1 ēdamkarote verdoša ūdens
- šķipsniņa malta kanēļa
- 1/2 glāzes miltu
- 1/2 glāzes kartupeļu cietes
- 1/2 tējkarotes sodas
Krēmam:
- saldais krējums
- pūdercukurs
- šķīstošās kafijas pulveris
Pārkaisīšanai:
- rīvēta šokolāde
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno skābo krējumu, sodu, kafiju un miltus.
- Vēlreiz visu sakuļ, masu lej taisnstūra veida veidnē, cep 170°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Atdzesē, sagriež 2 daļās, liek vienu uz otras un, sagriež porciju gabalos.
- Gatavo krēmu - saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru.
- Kafijas pulveri ļoti nelielā ūdens daudzumā izšķīdina un pievieno saldā krējuma masai.
- Ja nepieciešams, pievieno saldā krējuma biezinātāju.
- Biskvītam uzklāj krēmu, virsū liek otru biskvītu, atkal uzklāj krēmu, pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!