Kafijas kēkss ar ķiršiem

Kafijas kēkss ar ķiršiem Foto: Kafijas kēkss ar ķiršiem

Sastāvdaļas

  • 80 g sviesta
  • 120 g cukura
  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas pulvera
  • 3 olas
  • 220 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
  • 250 g ķiršu bez kauliņiem
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Ķiršus liek katlā, uzber cukuru, vāra uz mazas uguns, kamēr cukurs ir izkusis.
  2. Gatavo mīklu - sviestu sakuļ ar cukuru, kafijas pulveri izšķīdina 1 ēdamkarotē verdoša ūdens, pievieno sviestam ar cukuru - samaisa.
  3. Pa vienai sakuļ olas - iemaisa sviesta masā.
  4. Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri, pievieno olu-sviesta masai.
  5. Ķiršus notecina sietā, sīrupu noliek malā.
  6. Ķiršus iemaisa mīklā.
  7. Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180-200°C temperatūrā, 30 minūtes.
  8. Gatavu kēksu mitrina ar ķiršu sīrupu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes