Sastāvdaļas
● 80 g sviesta
● 120 g cukura
● 1 tējkarote šķīstošās kafijas pulvera
● 3 olas
● 220 g miltu
● 2 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
● 250 g ķiršu bez kauliņiem
● 100 g cukura
Pagatavošana
- Ķiršus liek katlā, uzber cukuru, vāra uz mazas uguns, kamēr cukurs ir izkusis.
- Gatavo mīklu - sviestu sakuļ ar cukuru, kafijas pulveri izšķīdina 1 ēdamkarotē verdoša ūdens, pievieno sviestam ar cukuru - samaisa.
- Pa vienai sakuļ olas - iemaisa sviesta masā.
- Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri, pievieno olu-sviesta masai.
- Ķiršus notecina sietā, sīrupu noliek malā.
- Ķiršus iemaisa mīklā.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180-200°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Gatavu kēksu mitrina ar ķiršu sīrupu.