Kafijas – bezē torte ar persikiem

Kafijas – bezē torte ar persikiem Foto: Kafijas – bezē torte ar persikiem

Sastāvdaļas

  • 5 olu baltumi
  • 170 g cukura
  • 170 g maltas, grauzdētas mandeles
  • 15 g cietes

Krēmam:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura
  • 150 ml piena
  • 200 g sviesta
  • 400 g konservētu persiku
  • 1/2 tējkarote šķīstošās kafijas

Papildus:

  • 60 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100°C temperatūrai un ar cepamo papīru pārklāj trīs 24 cm lielas, apaļās kūkas formas.
  2. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un pakāpeniski pievieno cukuru.
  3. Tad pievieno izsijātu cieti, mandeles un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  4. Ievieto masu konditorejas maisā ar vienkāršo uzgali, virzienā no centra uz malām ieklāj masu sagatavotajās formās.
  5. Liek cepties 1 - 1.5 stundas.
  6. Kad gatavs, tad noņem cepamo papīru un pilnībā atdzesē.
  7. Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu dzeltenumus un cukuru, silda nelielā karstumā.
  8. Atsevišķi uzkarsē pienu un, lejot šaurā strūklā, pievieno olu dzeltenumu masai, nepārtraukti maisot.
  9. Turpina vārīt līdz masa kļūst bieza, tad pilnībā atdzesē.
  10. Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu līdz tas kļūst gaisīgs.
  11. Tad pievieno atdzesēto krēmu un šķīstošo kafiju.
  12. Persikus nosusina un sagriež nelielos kubiņos, pievieno krēmam.
  13. Krēmu klāj starp katru bezē kārtu un tortes virsmu arī pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes