Sastāvdaļas
● 4 olu baltumi
● 250 g pūdercukura
● 2 tējkarotes svaigi maltas kafijas
● 2 tējkarotes rūgtās šokolādes skaidiņu
● šķipsniņa sāls
● 2 tējkarotes kukurūzas cietes
● 1 ēdamkarote citrona sulas
● 300 ml saldā krējuma
● kakao pulveris (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Nelielā trauciņā sajauc pūdercukuru ar malto kafiju un šokolādes skaidiņām.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus līdz apjoms palielinās 3 - 4 reizes.
- Pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, pievieno pūdercukura maisījumu un beigās pievieno cieti un citrona sulu.
- Uz cepamā papīra uzzīmē 22 cm lielu apli un, virzienā no centra, sāk vienmērīgi klāt bezē masu.
- Liek cepties 150°C temperatūrā apmēram 1 stundu.
- Gatavo bezē atstāj uz nakti cepeškrāsnī ar aizvērtām durvīm.
- Nākamajā dienā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu stingrā masā un pārklāj pār bezē pamatni.
- Dekorē ar kakao pulveri vai jebko citu pēc pašu gaumes.
- Ievieto kūku ledusskapī uz pāris stundām.