Kafijas – bezē kūka ar putukrējumu

Kafijas – bezē kūka ar putukrējumu Foto: Kafijas – bezē kūka ar putukrējumu

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 250 g pūdercukura
  • 2 tējkarotes svaigi maltas kafijas
  • 2 tējkarotes rūgtās šokolādes skaidiņu
  • šķipsniņa sāls
  • 2 tējkarotes kukurūzas cietes
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 300 ml saldā krējuma
  • kakao pulveris (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. Nelielā trauciņā sajauc pūdercukuru ar malto kafiju un šokolādes skaidiņām.
  2. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus līdz apjoms palielinās 3 - 4 reizes.
  3. Pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, pievieno pūdercukura maisījumu un beigās pievieno cieti un citrona sulu.
  4. Uz cepamā papīra uzzīmē 22 cm lielu apli un, virzienā no centra, sāk vienmērīgi klāt bezē masu.
  5. Liek cepties 150°C temperatūrā apmēram 1 stundu.
  6. Gatavo bezē atstāj uz nakti cepeškrāsnī ar aizvērtām durvīm.
  7. Nākamajā dienā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu stingrā masā un pārklāj pār bezē pamatni.
  8. Dekorē ar kakao pulveri vai jebko citu pēc pašu gaumes.
  9. Ievieto kūku ledusskapī uz pāris stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes