Sastāvdaļas
- 4 olu baltumi
- 250 g pūdercukura
- 2 tējkarotes svaigi maltas kafijas
- 2 tējkarotes rūgtās šokolādes skaidiņu
- šķipsniņa sāls
- 2 tējkarotes kukurūzas cietes
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 300 ml saldā krējuma
- kakao pulveris (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Nelielā trauciņā sajauc pūdercukuru ar malto kafiju un šokolādes skaidiņām.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus līdz apjoms palielinās 3 - 4 reizes.
- Pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, pievieno pūdercukura maisījumu un beigās pievieno cieti un citrona sulu.
- Uz cepamā papīra uzzīmē 22 cm lielu apli un, virzienā no centra, sāk vienmērīgi klāt bezē masu.
- Liek cepties 150°C temperatūrā apmēram 1 stundu.
- Gatavo bezē atstāj uz nakti cepeškrāsnī ar aizvērtām durvīm.
- Nākamajā dienā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu stingrā masā un pārklāj pār bezē pamatni.
- Dekorē ar kakao pulveri vai jebko citu pēc pašu gaumes.
- Ievieto kūku ledusskapī uz pāris stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!