Kabaču sacepums ar sieru un tomātiem

Kabaču sacepums ar sieru un tomātiem Foto: Kabaču sacepums ar sieru un tomātiem

Sastāvdaļas

  • 2-3 vidēja lieluma kabači
  • 2 olas
  • 200 g saldā krējuma 20% tauku
  • sāls
  • 100 g Fetas vai Brinzas siera
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 160 g cieta siera
  • 3 tomāti
  • 4-6 ēdamkarotes sakapātu loku
  • 3-4 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • kaltēti pētersīļi
  • baziliks
  • malti melnie pipari
  • augu eļļa ieziešanai

Pagatavošana

  1. Kabačus sarīvē uz rupjās rīves, nospiež sulu.
  2. Olas sakuļ ar sāli, pievieno saldo krējumu, ar dakšiņu samīcītu Fetas vai Brinzas sieru, miltus, dilles, lokus, garšvielas.
  3. Kabačus samaisa ar olu maisījumu, liek veidnē, kas izklāta ar foliju, foliju noziež ar augu eļļu.
  4. Pārkaisa ar rupji rīvētu sieru, izkārto tomātu šķēlītes. 
  5. Cep 175°C temperatūrā, 40 minūtes.
  6. Sacepumu sagriež gabalos tikai tad, kad tas ir atdzisis.
  7. Sacepuma cepšanai vislabāk izmantot keramisko veidni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes