Kabaču sacepums ar rīsiem, malto gaļu un sēnēm

Kabaču sacepums ar rīsiem, malto gaļu un sēnēm Foto: Kabaču sacepums ar rīsiem, malto gaļu un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes vārītu rīsu
  • 500 g maltās gaļas
  • sāls, pipari
  • 300 g sēņu
  • 1 sīpols
  • augu eļļa cepšanai
  • 1 kabacis
  • tomāti
  • dilles, ķiploki, majonēze

Pagatavošana

  1. Rīsus samaisa ar malto gaļu, pieber sāli, piparus.
  2. Sēnes sagriež gabaliņos, sīpolu pusgredzenos - cep augu eļļā.
  3. Kabaci nomizo, sagriež gareniskās, plānās šķēlītēs, mazliet uzber sāli.
  4. Veidni ieziež ar augu eļļu, liek kabaču šķēles tā, lai maliņas pārkaras pāri.
  5. Liek maltās gaļas masu, virsū sēnes ar sīpoliem, tad atlikušo maltās gaļas masu.
  6. Tomātus sagriež šķēlītēs, izkārto virsū maltajai gaļai, uzber sāli, piparus.
  7. Uzklāj majonēzi, kas samaisīta ar ķiplokiem un dillēm, uzliek virsū kabaču maliņas, kas bija pārkārušās, uzklāj majonēzi.
  8. Cep sakarsētā krāsnī, kamēr gatavs.
  9. Gatavu sacepumu rotā ar tomātiem un zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes