Kabaču adžika ziemai

Kabaču adžika ziemai Foto: Kabaču adžika ziemai

Sastāvdaļas

  • 500 g vidēja lieluma kabači
  • 80 g paprikas
  • 80 g burkānu
  • 1 ķiploka galviņa
  • 250 g svaigu tomātu
  • 1/2-1 čili pipars
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 30 ml augu eļļas
  • sāls pēc garšas
  • 20-30 g cukura
  • 15-20 ml 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Kabačus sagriež vidēja lieluma gabaliņos (ja kabači nav jaunie, tos nomizo).
  2. Papriku un burkānus sagriež gabaliņos.
  3. Tomātus sagriež 2-4 daļās, čili piparam izņem sēklas.
  4. Kabačus, papriku, burkānus un tomātus samaļ.
  5. Samalto masu liek katlā, un liek uz uguns.
  6. Uzvāra, pēc tam turpina vārīt 20 minūtes, pastāvīgi maisot.
  7. Pievieno sāli, cukuru, tomātu pastu, sakapātu čili piparu, pielej augu eļļu.
  8. Visu samaisa un turpina vārīt, uz lēnas uguns vēl 10 minūtes.
  9. Pievieno sakapātus ķiplokus, pavāra vēl 5 minūtes.
  10. Pielej etiķi, samaisa, ļauj uzburbuļot, tad uzreiz noslēdz uguni.
  11. Gatavu adžiku liek sterilizētās burkās, aizvāko.
  12. Burkas apgriež otrādi, ietin segā un pilnībā atdzesē.
  13. Adžiku var uzglabāt istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes