Kabači tomātu mērcē

Kabači tomātu mērcē Foto: Kabači tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 800 g kabaču
  • eļļa pēc vajadzības
    Pārliešanai:
  • 350 g tomātu biezeņa
  • 20-30 g cukura
  • 20 g sāls
  • 1,5 tējkarotes sarkano piparu
  • 20 g zaļumu

Pagatavošana

  1. Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no abām pusēm apcep mazā augu eļļas daudzumā.
  2. Kabači jāapcep tā, lai tie kļūtu dzelteni.
  3. Pēc tam pagatavo tomātu mērci.
  4. Uzvāra tomātu biezeni, pievieno cukuru, sāli, maltos piparus pēc garšas, uzvāra un pievieno sīki sagrieztus zaļumus (dilles, pētersīļu un seleriju lapas).
  5. Izkarsētā burkā ielej 2 ēdamkarotes sagatavotās tomātu mērces, sapilda apceptos kabačus un virsū uzlej tomātu mērci.
  6. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek sterilizēt 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.
  7. No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist brīvā gaisā.


Tomātu mērces vietā pārliešanai var lietot tomātu sulu, lai gan tad kabači nav tik garšīgi.
Kabaču vietā var ņemt patisonus.
Kabačus tomātu mērcē lieto uzturā kā patstāvīgu ēdienu, brokastīs vai kā piedevu gaļas ēdieniem.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes