Kā vislabāk pagatavot pankūku mīklu un cept pankūkas
Pankūkas un plāceņi
Reklāmraksts
cukurs
milti
olas
piens
sāls
Foto: Kā vislabāk pagatavot pankūku mīklu
Sastāvdaļas
- 2 glāzes piena vai ūdens
- 1,5 glāzes miltu
- 2 olas
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Miltus izsijā, pienu vai ūdeni pievieno, lejot tievā strūkliņā,- ja pievieno pienu tad labāk 2% tauku un siltu.
- Mīklu kuļ kārtīgi, lai nav kunkuļu.
- Ja vēlas, lai mīkla būtu elastīgāka, pievieno tai nedaudz saulespuķu eļļas.
- Ja cepat plānās pankūkas, mīklai jābūt šķidrai.
- Jo vairāk pankūku mīklai pievieno olu, jo pankūkas būs blīvākas un cietākas.
- Pirms cepšanas, pankūku mīklai "jāļauj mazliet atpūsties" - vismaz 15 minūtes, tad pankūkas būs elastīgākas un neplīsīs, tās apgriežot otrādi.
- Pankūkas jācep sakarsētā pannā, kas ietaukota ar augu eļļu vai sviestu.
- Vislabāk, pankūkas cept čuguna pannā.
- Labi, lejot mīklu uz pannas, izmantot kausiņu un tad ātri mīklu izpludināt pa visu pannu.
- Pankūku apgriež otrādi, kad tās apakša ir kļuvusi sarkanīga, bet virsa - matēta.
- Gatavu pankūku, mazliet noziež ar sviestu, tad tā būs smaržīga un nepielips pie pārējām pankūkām.
- Jauna čuguna panna ir "jāsagatavo" pankūku cepšanai:
- Uz pannas uzber sāli tik daudz, lai tā pilnībā nosedz virsmu,
- Maisot, pannu karsē 20 minūtes.
- Tad sāli nober un pannu pilnībā atdzesē.
- Pannu nomazgā un nosusina.
- Tad pannu no iekšpuses un ārpuses noklāj ar augu eļļu un liek 180°C temperatūrā, sakarsētā krāsnī uz 30 minūtēm.
- Kad panna ir pilnībā atdzisusi, tā ir gatava pankūku cepšanai.
... reizes
Šodien skatītākās receptes