Kā vislabāk pagatavot pankūku mīklu un cept pankūkas

Kā vislabāk pagatavot pankūku mīklu un cept pankūkas

Sastāvdaļas

● 2 glāzes piena vai ūdens
● 1,5 glāzes miltu
● 2 olas
● 1 ēdamkarote cukura
● 1/2 tējkarotes sāls
● 2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā, pienu vai ūdeni pievieno, lejot tievā strūkliņā,- ja pievieno pienu tad labāk 2% tauku un siltu. 
  2. Mīklu kuļ kārtīgi, lai nav kunkuļu.
  3. Ja vēlas, lai mīkla būtu elastīgāka, pievieno tai nedaudz saulespuķu eļļas.
  4. Ja cepat plānās pankūkas, mīklai jābūt šķidrai.
  5. Jo vairāk pankūku mīklai pievieno olu, jo pankūkas būs blīvākas un cietākas.
  6. Pirms cepšanas, pankūku mīklai "jāļauj mazliet atpūsties" - vismaz 15 minūtes, tad pankūkas būs elastīgākas un neplīsīs, tās apgriežot otrādi.
  7. Pankūkas jācep sakarsētā pannā, kas ietaukota ar augu eļļu vai sviestu.
  8. Vislabāk, pankūkas cept čuguna pannā.
  9. Labi, lejot mīklu uz pannas, izmantot kausiņu un tad ātri mīklu izpludināt pa visu pannu.
  10. Pankūku apgriež otrādi, kad tās apakša ir kļuvusi sarkanīga, bet virsa - matēta.
  11. Gatavu pankūku, mazliet noziež ar sviestu, tad tā būs smaržīga un nepielips pie pārējām pankūkām.
  12. Jauna čuguna panna ir "jāsagatavo" pankūku cepšanai:
  13. Uz pannas uzber sāli tik daudz, lai tā pilnībā nosedz virsmu,
  14. Maisot, pannu karsē 20 minūtes.
  15. Tad sāli nober un pannu pilnībā atdzesē.
  16. Pannu nomazgā un nosusina.
  17. Tad pannu no iekšpuses un ārpuses noklāj ar augu eļļu un liek 180°C temperatūrā, sakarsētā krāsnī uz 30 minūtēm.
  18. Kad panna ir pilnībā atdzisusi, tā ir gatava pankūku cepšanai.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes