Kā pareizi izcept kraukšķīgus kartupeļus

Kā pareizi izcept kraukšķīgus kartupeļus Foto: Kā pareizi izcept kraukšķīgus kartupeļus
1. Kartupeļus pēc nomizošanas un sagriešanas, vajag mērcēt aukstā ūdenī. Aukstais ūdens no kartupeļiem izvelk kartupeļu cieti.
Ja ūdens būs karsts vai silts, kartupeļu ciete paliks kartupeļos, un ceptie kartupeļi vairāk sanāks kā sautēti.
Jaunos kartupeļus aukstā ūdenī mērcē ilgāk - no 30 minūtēm, līdz 1 stundai.
 
2. Pēc mērcēšanas, kartupeļus kārtīgi nosusina. Vispirms kartupeļus notecina caurdurī, tad nosusina ar papīra dvieli.
 
3. Pannai jābūt sakarsētai, arī eļļai jābūt sakarsētai. Eļļu izmantojiet daudz.
 
4. Sāli un garšvielas kartupeļiem pievieno tikai tad, kad tie ir gatavi. Ja sāli pievienosiet ātrāk, izdalīsies mitrums, un kartupeļi nebūs kraukšķīgi.
Vislabāk, gatavus kartupeļus ar putu karoti izcelt no pannas, notecēs liekā eļļa, tad pieber sāli un garšvielas.
 
5. Cepšanas laikā pannai neliek vāku, tad izveidosies kraukšķīga garoziņa.
 
6. Pannā nelieciet pārāk daudz kartupeļu - 2-3 kārtas, ne vairāk.
 
Vēl kāds ieteikums - vēlaties, lai gatavi kartupeļi iegūst pikantu smaržu un garšu? Pirms kartupeļu cepšanas, sakarsētā eļļā apcepiet dažas ķiploka daiviņas.
Kad ķiploka daiviņas būs apbrūnējušas, tās izņem no pannas un cep tajā kartupeļus.
Ja sakarsētā eļļā iemet svaiga rozmarīna zariņu, un pēc dažām minūtēm izņem, cepti kartupeļi būs smaržīgi un garšīgi.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes