Liellopu gaļa
Labāk izmantot muguras daļas gaļu - jāskatās, kur gaļa atgādina marmoru.
Jēra gaļa
Arī labāk izmantot muguras daļas gaļu.
Cūkgaļa
Vislabāk izmantot kakla daļas gaļu - pati sulīgākā.
Vista
Vislabākās - vistu kājas, bez ādas.
Zivs
Zeltainā jūras karūsa, jūras asaris - tās var cept veselas.
Marinādei:
Uz 2 kg vistas gaļas - 200 ml sojas mērces, 3 ēdamkarotes medus, 1 tējkarote malta ingvera, 30 ml sīpolu sulas, 1 citrona sula, 50 ml saldās čili mērces, marinē ledusskapī 3-10 stundas.
Uz 2 kg cūkgaļas - 500 ml jogurta bez piedevām, 1 ēdamkarote Dižonas sinepju, saišķītis estragona, 1,5 ēdamkarotes sāls, 1/2 tējkarotes maltu melno piparu, 1 citrona sula.
Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno estragona lapiņas, marinē ledusskapī 6-48 stundas.
Uz 2 kg jēra gaļas - 1/2 citrona sulas, 500 ml jogurta bez piedevām, sāls, estragons, kinza, pētersīļi, marinē ledusskapī 3-10 stundas.
Uz 2 kg zivs - 75 ml baltvīna, 150 ml augu eļļas, 1/2 citrona sulas, dilles, sāls, baltie pipari, marinē 10-15 minūtes.
Liellopu gaļa - gaļas gabalus noziež ar olīveļļu, liek katlā, pievieno ar verdošu ūdeni aplietus timiāna zariņus, pieber sāli - patur 10 minūtes.
Cepšana, grilēšana
Zivs folijā - 20 minūtes.
Zivs uz restēm - 12-15 minūtes.
Gaļa - 10 minūtes.