- Mīkstumu ceptai gaļai dod sinepes. Ar tām noklāj gaļu un cep. Var gaļu noklāt ar augu eļļu, uzlikt virsū citrona gabaliņus - mini marināde - atstāj uz 1 stundu.
- Ja gaļa ir sīksta, to var glābt stipra marināde - citrona sulu samaisa ar 1 olu, šajā maisījumā gaļu patur diennakti.
- Pirms cepšanas, gaļu vajag nosusināt ar papīra dvieli, tad tā labāk izcepsies.
- Gaļu panē tikai pirms pašas cepšanas, tad garoziņa būs kraukšķīga.
- Cepot, pannai jābūt sakarsētai, eļļai karstai - tad gaļas gabaliņi uzreiz sāk cepties, visas sulas paliek iekšā un neiztek.
- Gaļu sākumā cep uz lielas uguns, tikko parādās brūngana garoziņa, uguni samazina un turpina cept uz mazas uguns.
- Kad apgroza kotletes un karbonādes, cenšamies tās nesadurstīt, iztecēs sula. Gatavību pārbauda uzmanīgi piespiežot kotleti vai karbonādi, ja sula ir caurspīdīga, bez asins piejaukuma, gaļa ir gatava.
- Ja garšo asiņaina gaļa, tad šādi cep tikai liellopu gaļu. citas gaļas šādi nepasniedz - bīstami!
- Sāla gaļu tikai pašās cepšanas beigās, tad tā būs maiga, sulīga un garšīga.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!