Jubilejas salāti

Jubilejas salāti Foto: Jubilejas salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu gurķu
  • 200 g ziedkāpostu
  • 200 g tomātu
  • 50 g puravu
  • 20 g diļļu
  • 3-5 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 3-5 karotes eļļas
  • 1/2-1 ēdamkarote cukura
  • 1,5 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostu galviņai jābūt nepāraugušai, cietai, baltai un tīrai.
  2. Kāpostu galviņu nomazgā un sadala rozetēs, pārlej ar sālsūdeni un ļauj 1-2 stundas pastāvēt (uz litru ūdens 20 g sāls).
  3. Tad kāpostus notecina no liekā ūdens, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  4. Nomazgā iesārtus tomātus un mazus nepāraugušus gurķus.
  5. Gurķus nomizo un abus dārzeņus sagriež 1/2-1 cm biezās šķēlēs.
  6. Notīra puravus un sagriež gredzenos.
  7. Dilles noskalo un sīki sagriež.
  8. Traukā visus dārzeņus un garšvielas rūpīgi samaisa un iepilda izkarsētās burkās.
  9. Uzliek novārītus metāla vāciņus, tos pievalcē un sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 20 minūtes, litra burkas – 30-35 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes