Sastāvdaļas
- 170 g miltu
- 1/2 tējkarotes dzeramā soda
- 1/2 tējkarote sāls
- 125 g sviesta
- 200 g cukura
- 3 olas
- 150 g jogurta
- 40 g kakao pulvera
- 60 ml ūdens
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un sagatavo dziļu kūkas formu, nedaudz ietauko to.
- Sajauc sāli, dzeramo sodu un izsijātus miltus.
- Atsevišķā traukā sajauc cukuru un sviestu, pakāpeniski pievieno olas un vēlreiz visu rūpīgi samaisa ar elektrisko putotāju.
- Tad pievieno pusi no miltu maisījuma, pusi no jogurta daudzuma, rūpīgi samaisa un pievieno atlikušo miltu maisījumu un jogurtu.
- Atsevišķā traukā sajauc kakao pulveri ar ūdeni un nelielu dalu mīklas.
- Formas pamatnē klāj balto mīklu, tad brūno mīklu un pāri atkal balto mīklu.
- Liek cepties 45 - 55 minūtes 180°C temperatūrā.
- Kūku var dekorēt ar izkausētu balto un/vai tumšo šokolādi, riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!