Jogurta – šokolādes kēkss

 Jogurta – šokolādes kēkss Foto: Jogurta – šokolādes kēkss

Sastāvdaļas

  • 170 g miltu
  • 1/2 tējkarotes dzeramā soda
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 125 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 150 g jogurta
  • 40 g kakao pulvera
  • 60 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un sagatavo dziļu kūkas formu, nedaudz ietauko to.
  2. Sajauc sāli, dzeramo sodu un izsijātus miltus.
  3. Atsevišķā traukā sajauc cukuru un sviestu, pakāpeniski pievieno olas un vēlreiz visu rūpīgi samaisa ar elektrisko putotāju.
  4. Tad pievieno pusi no miltu maisījuma, pusi no jogurta daudzuma, rūpīgi samaisa un pievieno atlikušo miltu maisījumu un jogurtu.
  5. Atsevišķā traukā sajauc kakao pulveri ar ūdeni un nelielu dalu mīklas.
  6. Formas pamatnē klāj balto mīklu, tad brūno mīklu un pāri atkal balto mīklu.
  7. Liek cepties 45 - 55 minūtes 180°C temperatūrā.
  8. Kūku var dekorēt ar izkausētu balto un/vai tumšo šokolādi, riekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes