Sastāvdaļas
- 140 g sasmalcinātu pistāciju (nesālītu)
- 4 olas
- 175 g pūdercukura
- 150 g bez piedevu jogurta
- 75 ml olīveļļas
- 115 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Garnējumam:
- Grieķu jogurts
- dažādu veidu ogas
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu.
- Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ olas un pūdercukuru līdz masai viendabīga konsistence vai aptuveni 5 minūtes.
- Tad pakāpeniski pievieno jogurtu un olīveļļu, iesijā miltus un pieber sasmalcinātās pistācijas.
- Iegūto mīklu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 40 minūtes.
- Kad tā izcepusies, ļauj kūkai atdzesēties aptuveni 10 minūtes un dekorē ar grieķu jogurtu un sevis izvēlētajām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!