Sastāvdaļas
- 5 olas
- 175 g cukura
- 120 g miltu
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 400 ml bezpiedevu jogurta
- 2 ēdamkarotes želatīna
- 100 g rieksti šokolādē (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo ar 50 g cukura, kad masa sāk sabiezēt, tad pievieno atlikušo cukura daudzumu.
- Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar 1 - 2 ēdamkarotēm olu baltumu masas.
- Izsijātus miltus pievieno olu dzeltenumu masai un rūpīgi samaisa.
- Atsevišķā traukā atliek aptuveni 1/4 daļu mīklas un sajauc ar nedaudz olu baltumu masas. Liek to cepties 180°C temperatūrā 20 minūtes.
- Pārējo mīklas daudzumu sajauc ar kakao pulveri un atlikušo olu baltumu masu. Liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī 35 minūtes.
- Kad abi biskvīti gatavi, pilnībā atdzesē tos un pārklāj vienu virs otra.
- Starp tiem var klāt kausētu cukuru vai medu, kas apvienots ar ūdeni.
- Želatīnu izšķīdina ūdeni un pievieno jogurtam. Rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Ielej masu kūkas formā un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
- Tad klāj to pār kūku un dekorē ar riekstiem šokolādē, augļiem, ogām vai jebko citu pēc jūsu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!