Jogurta – ķiršu kūka ar samazinātu tauku saturu

Jogurta – ķiršu kūka ar samazinātu tauku saturu Foto: Jogurta – ķiršu kūka ar samazinātu tauku saturu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3 olu baltumi (istabas temperatūrā)
  • 1/4 glāzes cukura
  • 1/4 glāzes miltu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes ķiršu sulas

Želejai:

  • 200 g atkaulotu ķiršu
  • 1/3 glāzes sausā sarkanvīna
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 3 - 4 zariņi timiāna
  • 5 g želatīna

Jogurta krēmam:

  • 250 g liesa jogurta
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 7 g želatīna
  • 3 ēdamkarotes piena

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  2. Tad pievieno izsijātus miltus, kakao pulveri un viegli samaisa.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. Cep 170°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, izņem no formas un pārlej ar ķiršu sulu.
  5. Želeja: Nelielā katliņā sajauc sarkanvīnu ar cukuru, timiāna zariņiem un želatīnu. Atstāj uz 30 minūtēm uzbriest.
  6. Tad uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, izņem timiānu.
  7. Tīras kūkas formas pamatnē, kas pārklāta ar pārtikas plēvi, izkārto ķiršus un pārlej ar sarkanvīna masu. Ievieto ledusskapī sastingt.
  8. Jogurta krēms: Želatīnu pārlej ar pienu un atstāj uzbriest. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  9. Jogurtu sajauc ar medu un izkausēto želatīnu. 
  10. Izmantojot elektrisko putotāju krēmu puto, aptuveni 15 minūtes.
  11. Tad klāj to pār želejas kārtu, nolīdzina virsmu un pārklāj ar biskvītu, nedaudz piespiež to.
  12. Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām. Tad izgāž uz servējamā šķīvja un noņem pārtikas plēvi.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes