Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olu baltumi (istabas temperatūrā)
- 1/4 glāzes cukura
- 1/4 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes ķiršu sulas
Želejai:
- 200 g atkaulotu ķiršu
- 1/3 glāzes sausā sarkanvīna
- 3 ēdamkarotes cukura
- 3 - 4 zariņi timiāna
- 5 g želatīna
Jogurta krēmam:
- 250 g liesa jogurta
- 2 ēdamkarotes medus
- 7 g želatīna
- 3 ēdamkarotes piena
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Tad pievieno izsijātus miltus, kakao pulveri un viegli samaisa.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. Cep 170°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, izņem no formas un pārlej ar ķiršu sulu.
- Želeja: Nelielā katliņā sajauc sarkanvīnu ar cukuru, timiāna zariņiem un želatīnu. Atstāj uz 30 minūtēm uzbriest.
- Tad uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, izņem timiānu.
- Tīras kūkas formas pamatnē, kas pārklāta ar pārtikas plēvi, izkārto ķiršus un pārlej ar sarkanvīna masu. Ievieto ledusskapī sastingt.
- Jogurta krēms: Želatīnu pārlej ar pienu un atstāj uzbriest. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Jogurtu sajauc ar medu un izkausēto želatīnu.
- Izmantojot elektrisko putotāju krēmu puto, aptuveni 15 minūtes.
- Tad klāj to pār želejas kārtu, nolīdzina virsmu un pārklāj ar biskvītu, nedaudz piespiež to.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām. Tad izgāž uz servējamā šķīvja un noņem pārtikas plēvi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!