Sastāvdaļas
- 1 glāze dzeramā jogurta ar garšu, kāda vislabāk patīk
- 3 olas
- 2-3 ēdamkarotes cukura
- 1,5 glāzes miltu
- 40 g izkausēta sviesta
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 100 g žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
- 100 g rozīņu
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Kēksa veidni ieziež ar sviestu.
- Žāvētās plūmes un rozīnes aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 5 minūtēm, tad ūdeni nolej, nosusina ar papīra dvieli.
- Nosusinātus liek bļodā un samaisa ar šķipsniņu miltu.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus, sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli, kamēr masa kļūst bāla, turpinot kult, pielej augu eļļu, izkausētu sviestu, pievieno jogurtu.
- Masu izmaisa, pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, samaisa lai nav kunkuļu, pievieno melnās plūmes un rozīnes.
- Atsevišķi sakuļ olu baltumus stingrās putās.
- Sakultos olu baltumus uzmanīgi samaisa ar mīklu, lej veidnē.
- Cep, kamēr kļūst zeltains, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
- Gatavu kēksu atdzesē uz restītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!