Jēra ribiņas ar kartupeļiem podiņos

Jēra ribiņas ar kartupeļiem podiņos Foto: Jēra ribiņas ar kartupeļiem podiņos

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • 400 ml buljona
  • garšvielas pēc garšas
  • 600 g jēra gaļas ribiņu

Pagatavošana

  1. Jēra ribiņas noskalo, nosusina, ierīvē ar garšvielām, uzlej 1 ēdamkaroti augu eļļas - atstāj marinēties 40 minūtes, vēsā vietā.
  2. Kartupeļus nomizo, sagriež vidēja lieluma gabaliņos, burkānu sagriež pusgredzenos.
  3. Sīpolus sagriež pusgredzenos, cep pannā, kamēr kļūst caurspīdīgi.
  4. Karstumizturīgos māla podiņos liek jēra ribiņas, burkānus, sīpolus, kartupeļus, uzlej buljonu(1/2 glāzes uz 1 podiņu).
  5. Ja izmantojat buljona kubiņu, tad papildus sāls nav nepieciešama, bet ja vārāt buljonu, pieberiet sāli.
  6. Pildītos podiņus liek 180°C temperatūrā, cep 60-70 minūtes, tad podiņiem vākus noņem un turpina cept 15-20 minūtes.
  7. Pasniedz podiņos, vai, ja vēlas, liek šķīvī un pārkaisa ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes