Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
- 400 ml buljona
- garšvielas pēc garšas
- 600 g jēra gaļas ribiņu
Pagatavošana
- Jēra ribiņas noskalo, nosusina, ierīvē ar garšvielām, uzlej 1 ēdamkaroti augu eļļas - atstāj marinēties 40 minūtes, vēsā vietā.
- Kartupeļus nomizo, sagriež vidēja lieluma gabaliņos, burkānu sagriež pusgredzenos.
- Sīpolus sagriež pusgredzenos, cep pannā, kamēr kļūst caurspīdīgi.
- Karstumizturīgos māla podiņos liek jēra ribiņas, burkānus, sīpolus, kartupeļus, uzlej buljonu(1/2 glāzes uz 1 podiņu).
- Ja izmantojat buljona kubiņu, tad papildus sāls nav nepieciešama, bet ja vārāt buljonu, pieberiet sāli.
- Pildītos podiņus liek 180°C temperatūrā, cep 60-70 minūtes, tad podiņiem vākus noņem un turpina cept 15-20 minūtes.
- Pasniedz podiņos, vai, ja vēlas, liek šķīvī un pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!