Sastāvdaļas
- 500 g jēra gaļas
- 800 g pupiņu pākšu
- 100 g sviesta
- 4 olas
- 2 glāzes piena
- 4 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu
- sāls
- rīvmaize
Pagatavošana
- Vārītu jēra gaļu samaļ, pieliek sasmalcinātus zaļumus (pētersīļu lapiņas, dilles, puravu lapas).
- Pupiņu pākstis sagriež slīpos gabaliņos, uzlej nedaudz verdoša ūdens un tvaiko gandrīz mīkstas.
- Ar sviestu ieziestā veidnē liek kārtām pupiņas, gaļu un atkal pupiņas.
- Olas sakuļ, pievieno sāli, pielej pienu un samaisa, pārlej pupiņām, pārkaisa ar rīvmaizi, aizvākotā veidnē cepeškrāsnī cep mērenā siltumā 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!