Jēra gaļas un pupiņu sacepums

Jēra gaļas un pupiņu sacepums Foto: Jēra gaļas un pupiņu sacepums

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra gaļas
  • 800 g pupiņu pākšu
  • 100 g sviesta
  • 4 olas
  • 2 glāzes piena
  • 4 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu
  • sāls
  • rīvmaize

Pagatavošana

  1. Vārītu jēra gaļu samaļ, pieliek sasmalcinātus zaļumus (pētersīļu lapiņas, dilles, puravu lapas).
  2. Pupiņu pākstis sagriež slīpos gabaliņos, uzlej nedaudz verdoša ūdens un tvaiko gandrīz mīkstas.
  3. Ar sviestu ieziestā  veidnē liek kārtām pupiņas, gaļu un atkal pupiņas.
  4. Olas sakuļ, pievieno sāli, pielej pienu un samaisa, pārlej pupiņām, pārkaisa ar rīvmaizi, aizvākotā veidnē cepeškrāsnī cep mērenā siltumā 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes