Sastāvdaļas
- 2 kg jēra gaļas no ribu daļas kopā ar kauliņiem (vai cūkgaļas ribu daļa)
- 3 sīpoli
- sarkanie un melnie pipari
- žāvēts baziliks
- sāls (visas garšvielas liek pēc garšas, arī sāli)
Piedevām:
- lavašs
- svaigs baziliks
- kinza
- dilles
- pētersīļi
Pagatavošana
- Gaļu sagriež palielos gabalos kopā ar kauliņu (ap 300 g katrs).
- Sagrieztos gabalus izliek uz galda cieši citu pie cita, uzber sāli, uzkaisa piparus, baziliku, sīpolu ripiņas.
- Apgriež gaļu uz otru pusi, apkaisa ar garšvielām, sāli un sīpoliem.
- Ar rokām kārtīgi samīca (kā to dara, mīcot mīklu).
- Sagatavoto gaļu liek bļodā, apkaisa ar sīpoliem, apklāj ar plēvi un ielikt ledusskapī vismaz uz pāris stundām vai diennakti.
- Kad gaļa iemarinējusies, uzdur to gareniski uz iesmiem, pa 2 gabaliem uz katra iesma.
- Cep virs sakarsētām oglēm aptuveni 20-25 minūtes, ik pa laikam apgriežot iesmus.
- Pasniedz uz lavaša, apkaisot ar sagrieztām sīpolu ripiņām un dažādiem zaļumiem (dilles, baziliks, kinza, pētersīļi, sīpolloki utt.).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!