Sastāvdaļas
- 800 g jēra gaļas
- 100 g tauku
- 2 burkāni
- 1 pētersīlis
- 1/2 selerijas saknes
- 3 sīpoli
- 3/4 glāzes asās tomātu mērces
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- 2 ēdamkarotes krējuma
- buljons vai ūdens
- sāls
- pipari
- 1 lauru lapa
- cukurs
- zaļumi
Pagatavošana
- Gaļu sadala gabaliņos un sakarsētos taukos apcep brūnu.
- Apceptos gaļas gabaliņus liek sautējamā katlā, pārlej ar buljonu vai verdošu ūdeni tā, lai gaļa būtu apsegta.
- Pievieno aso tomātu mērci, aizvaskotā katlā sautē 15 - 20 minūtes.
- Sasmalcinātus burkānus, pētersīli, seleriju un ripiņās sagrieztus sīpolus apcep taukos, pievieno gaļai, pieliek sāli, piparus, cukuru, lauru lapu un sautē vēl 30 minūtes.
- Miltus iemaisa krējumā, atšķaida ar sautējuma šķidrumu un tume mērci.
- Jēra gaļas ragu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pasniedz ar vārītiem vai sautētiem dārzeņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!