Jēra gaļas ragu

Jēra gaļas ragu Foto: Jēra gaļas ragu

Sastāvdaļas

  • 800 g jēra gaļas
  • 100 g tauku
  • 2 burkāni
  • 1 pētersīlis
  • 1/2 selerijas saknes
  • 3 sīpoli
  • 3/4 glāzes asās tomātu mērces
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes krējuma
  • buljons vai ūdens
  • sāls
  • pipari
  • 1 lauru lapa
  • cukurs
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Gaļu sadala gabaliņos un sakarsētos taukos apcep brūnu.
  2. Apceptos gaļas gabaliņus liek sautējamā katlā, pārlej ar buljonu vai verdošu ūdeni tā, lai gaļa būtu apsegta.
  3. Pievieno aso tomātu mērci, aizvaskotā katlā sautē 15 - 20 minūtes.
  4. Sasmalcinātus burkānus, pētersīli, seleriju un ripiņās sagrieztus sīpolus apcep taukos, pievieno gaļai, pieliek sāli, piparus, cukuru, lauru lapu un sautē vēl 30 minūtes.
  5. Miltus iemaisa krējumā, atšķaida ar sautējuma šķidrumu un tume mērci.
  6. Jēra gaļas ragu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pasniedz ar vārītiem vai sautētiem dārzeņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes