Sastāvdaļas
- 700 g jēra gaļas
- 100 g tomātu biezeņa
- 2 burkāni
- 2 sīpoli
- 350 g rīsu
- 100 g tauku
- 1 l ūdens
- sāls
- pipari
- lauru lapas
- zaļumi
Pagatavošana
- Jēra gaļas mīkstumu sagriež gabaliņos (20 g), čuguna katlā sakarsētos taukos apcep brūnu, pieliek uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, salmiņos sagrieztus sīpolus, maisot apcep, pievieno tomātu biezeni, sāli, piparus, verdošu ūdeni un uzvāra.
- Rīsus vairākkārt skalo ūdenī, kamēr ūdens kļūst dzidrs, tīrā drānā nosusina, pievieno gaļai kopā ar lauru lapām un izmaisa.
- Uz lēnas uguns sautē aizvākotā katlā 30 minūtes, pēc tam katlu liek cepeškrāsnī un sautē vēl 1 stundu.
- Pasniedz pārkaisītus ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!