Sastāvdaļas
- 1 paciņa kārtainās mīklas
- 660 g jēra gaļas
- 2 sīpoli
- 2 tējkarotes sāls
- 1,5 tējkarotes ķimeņu
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 ola
- sezama sēkliņas
- sviests
Pagatavošana
- Ar asu nazi, jēra gaļu sadala pēc iespējas mazākos gabaliņos.
- Sīki sakapā sīpolus, pievieno gaļai, pieber sāli, piparus.
- Visu kārtīgi samaisa ar rokām, liek ledusskapī.
- Kārtaino mīklu sadala gabaliņos, izrullē plācenīšos.
- Mīklas plācenīšus pilda ar gaļas maisījumu.
- Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
- Mīklas plācenīšus satin trīsstūrveida pīrādziņos.
- Olu sakuļ ar 2 ēdamkarotēm ūdens, noziež pīrādziņus un pārkaisa ar sezama sēkliņām.
- Veidni ietauko ar sviestu, liek pīrādziņus.
- Cep 20 minūtes, kamēr pīrādziņi kļūst zeltaini, tad samazina krāsns temperatūru līdz 175 grādiem un turpina cept 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!