Jēra gaļa piparmētru mērcē

Jēra gaļa piparmētru mērcē Foto: Jēra gaļa piparmētru mērcē

Sastāvdaļas

  • jēra gaļa + ribas 
  • burkāni
  • jauno zaļo zirnīšu pākstis
  • 1 saišķītis svaigu piparmētru
  • olīveļļa
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Jēra gaļu sadala gabalos, uzber sāli, piparus, cep ribas uz lielas uguns, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  2. Noņem no uguns, noliek malā.
  3. Burkānus sagriež salmiņos, cep augu eļļā, kopā ar zirņu pākstīm, cep tajā pašā pannā, kur cepās gaļa.
  4. Gatavo piparmētru mērci - norauj piparmētru lapiņas, mazliet pieber sāli, pakāpeniski pievieno olīveļļu - sakuļ blenderī.
  5. Dārzeņus liek šķīvī, virsū jēra gaļu, bagātīgi pārlej ar piparmētru mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes