Sastāvdaļas
- 1 kg jēra ciska bez kaula
- ķiploku pulveris
- rozmarīns
- 4 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
- 1 sīpols
- garšsaknes
- 1/4 l ūdens
- sāls
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un nogriež lieko treknumu.
- Gaļu ierīvē ar rozmarīnu un ķiploka pulveri.
- Gaļu (ja nepieciešams) aptin ar rupju kokvilnas diegu.
- Cepešpannā sakarsē eļļu, pieliek sagrieztu sīpolu un rūpīgi notīrītas garšsaknes. Pielej karstu ūdeni.
- Cepeti liek pannā un liek sakarsētā līdz 180 - 200°C cepeškrāsnī.
- Cep apmēram 2 stundas ik pa brīdim aplaistot. Ja nepieciešams, pielej karstu ūdeni.
- Gatavo cepeti izņem no pannas un noliek siltumā. Mērci izberž caur sietu un pieliek garšvielas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!