Jēra cepetis ar garšvielu pildījumu

Jēra cepetis ar garšvielu pildījumu Foto: Jēra cepetis ar garšvielu pildījumu

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg jēra pleca gabals ar kaulu
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 1/2 tējkarotes kaltētas piparmētras
  • 1/2 tējkarote kaltētas salvijas
  • 1/2 tējkarotes timiāna
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 150 maltas jēra gaļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes melno piparu

Pagatavošana

  1. Jēra gaļas gabalā iegriež lielu šķēlumu.
  2. Notīra un sasmalcina sīpolus.
  3. Sajauc visas garšvielas. Pievieno sīpolu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un sīki sagrieztu lauru lapu. Visu sajauc ar malto gaļu.
  4. Pildījumu liek gaļas šķēlumā. Šķēlumu aizspiež. Gaļas gabalu nosien ar karstā ūdenī samitrinātu kokvilnas diegu.
  5. Cepeti rūpīgi ierīvē ar sāli un pipariem. Liek cepamā traukā un cepeškrāsnī cep 170°C temperatūrā 1 stundu un 50 minūtes.
  6. Kad gaļa gatava, sagriež to šķēlītēs. Pasniedz ar kartupeļiem vai kartupeļu sacepumu un salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes