Sastāvdaļas
- 1,5 kg jēra pleca gabals ar kaulu
- 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
- 1 sīpols
- 1 lauru lapa
- 1/2 tējkarotes kaltētas piparmētras
- 1/2 tējkarote kaltētas salvijas
- 1/2 tējkarotes timiāna
- 2 ķiploku daiviņas
- 150 maltas jēra gaļas
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes melno piparu
Pagatavošana
- Jēra gaļas gabalā iegriež lielu šķēlumu.
- Notīra un sasmalcina sīpolus.
- Sajauc visas garšvielas. Pievieno sīpolu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un sīki sagrieztu lauru lapu. Visu sajauc ar malto gaļu.
- Pildījumu liek gaļas šķēlumā. Šķēlumu aizspiež. Gaļas gabalu nosien ar karstā ūdenī samitrinātu kokvilnas diegu.
- Cepeti rūpīgi ierīvē ar sāli un pipariem. Liek cepamā traukā un cepeškrāsnī cep 170°C temperatūrā 1 stundu un 50 minūtes.
- Kad gaļa gatava, sagriež to šķēlītēs. Pasniedz ar kartupeļiem vai kartupeļu sacepumu un salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!