Jēra cepetis ar burkāniem

Jēra cepetis ar burkāniem Foto: Jēra cepetis ar burkāniem

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas
  • 1 ķiploks
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 500 g burkānu
  • 100 g tauku
  • sāls
  • pipari
  • 1 1/2 glāzes dārzeņu novārījuma
  • 1 glāze sausā sarkanvīna

Pagatavošana

  1. Jēra gaļas mīkstumu pārziež ar sinepēm, slēgta traukā aukstā vieta marinē 48 stundas.
  2. Iespeķo ar ķiplokiem (ķiploka daiviņām noņem miziņu, tās sagriež šaurākos gabaliņos), ierīvē ar sāli un pipariem.
  3. Cepešpannā izkausē taukus, pārliek stienīšos sagrieztus burkānus.
  4. Uz burkāniem liek sagatavoto gaļu.
  5. Karstā cepeškrāsnī cep brūnu, pēc tam pārlej ar dārzeņu novārījumu.
  6. Cepeškrāsnī samazina karstumu un ik pēc 5 minūtēm cepeti pārlej ar šķidrumu.
  7. Kad šķidrums iztvaikojis, cepeti pārlej ar vīnu, cep gatavu.
  8. Cepeti sagriež šķēlēs, pasniedz ar burkāniem un kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes