Sastāvdaļas
- 1 kg jēra gaļas
- 1 ķiploks
- 1 ēdamkarote sinepju
- 500 g burkānu
- 100 g tauku
- sāls
- pipari
- 1 1/2 glāzes dārzeņu novārījuma
- 1 glāze sausā sarkanvīna
Pagatavošana
- Jēra gaļas mīkstumu pārziež ar sinepēm, slēgta traukā aukstā vieta marinē 48 stundas.
- Iespeķo ar ķiplokiem (ķiploka daiviņām noņem miziņu, tās sagriež šaurākos gabaliņos), ierīvē ar sāli un pipariem.
- Cepešpannā izkausē taukus, pārliek stienīšos sagrieztus burkānus.
- Uz burkāniem liek sagatavoto gaļu.
- Karstā cepeškrāsnī cep brūnu, pēc tam pārlej ar dārzeņu novārījumu.
- Cepeškrāsnī samazina karstumu un ik pēc 5 minūtēm cepeti pārlej ar šķidrumu.
- Kad šķidrums iztvaikojis, cepeti pārlej ar vīnu, cep gatavu.
- Cepeti sagriež šķēlēs, pasniedz ar burkāniem un kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!