Sastāvdaļas
- 300 g liellopu vai cūkgaļas
- 50 g kūpinātas vistu kājiņas
- 50 g šķiņķa
- 40 g sīpola
- 1 ola
- 1 tomāts
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- siers
- skābais krējums
- majonēze
- 4 ēdamkarotes sarkanvīna
- pipari, sāls, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Visus gaļas produktus sakapā gabaliņos, pievieno garšvielas, vīnu, sakapātus sīpolus, sāli.
- Gaļu masu samaisa ar olu, kartupeļu cieti - samaisa.
- No masas veido 1,5 cm biezas kotletes, cep verdošā eļļā, kamēr parādās garoziņa.
- Skābo krējumu samaisa ar majonēzi - 50/50, pievieno rīvētu sieru.
- Pannā ceptās kotletes liek veidnē, katrai kotletei virsū liek tomāta šķēlīti, tomāta šķēlītei virsū liek skābā krējuma-majonēzes maisījumu.
- Veidni ar kotletēm liek sakarsētā krāsnī, cep 5-7 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!