Jauktās gaļas desiņas

Jauktās gaļas desiņas Foto: Jauktās gaļas desiņas

Sastāvdaļas

 ● 1 kg cūkgaļas
 ● 1 kg liellopu gaļas
 ● 40 g sāls
 ● 5 g maltu melno piparu
 ● 10 g ķiploku
 ● 500 ml ūdens
 ● zarnas

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu un liellopu gaļu mazliet pasaldē, sagriež sīkos gabaliņos vai samaļ.
  2. Ķiplokus sakapā.
  3. Gaļai pievieno ķiplokus, piparus, sāli, samaisa, pielej ūdeni, kārtīgi samaisa, lai ūdens uzsūcas.
  4. Gaļas masu liek ledusskapī, uz dažām stundām.
  5. Pirms lietošanas, zarnas mērcē siltā ūdenī 20 minūtes, kārtīgi nomazgā.
  6. Kā desiņu nosienamo materiālu izmanto diegu.
  7. Ja ir, izmanto speciālu uzmavu, ko pievieno gaļas maļamajai mašīnai.
  8. Gaļas masu pilda zarnās, veidojot aptuveni 20 cm garas desiņas, galus nosien ar diegu.
  9. Desiņas liek 80-90 grādus karstā ūdenī, uz 20 minūtēm, blanšē.
  10. Tad desiņas izņem, liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  11. Cep 200°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes