Jasmin rīsi ar vistu un dārzeņiem

Jasmin rīsi ar vistu un dārzeņiem Foto: Jasmin rīsi ar vistu un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 400 g jasmin rīsu
  • 2 vistu filejas
  • 500 g šampinjonu
  • 1 liela paprika (labāk sarkana)
  • 1/2 čili pipara (vai 1/3 tējkarotes žāvētu piparu pulvera)
  • 1 sīpols
  • 50 g kindzas
  • 1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
  • 1/2 citrona sula
  • sāls
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Katlā ielej 700 ml ūdens, liek uz uguns, kad sāk vārīties, ieber rīsus un samaisa.
  2. Tiklīdz uzvārās, uguni nogriež līdz minimumam, un turpina vārīt zem vāciņa apmēram 12 - 14 minūtes (lai iesūcas viss ūdens).
  3. Kamēr rīsi vārās, sagatavo pārējās sastāvdaļas.
  4. Vistas fileju sagriež stienīšos, šampinjonus šķēlītēs, papriku salmiņos, sīpolu pusapļos un kindzu rupji sakapā.
  5. Vok pannā vai parastā dziļā pannā apcep vistu līdz gatavībai, pārliek kādā traukā un atstāj.
  6. Uz pannas liek sīpolus un maisot apcep līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  7. Sīpoliem pievieno papriku un čili piparu, turpina cept, periodiski apmaisot līdz paprika mīksta.
  8. Tad pārliek traukā un atstāj.
  9. Pannā apcep šampinjonus, līdz tie gatavi.
  10. Pie šampinjoniem pievieno vistu, sīpolus, papriku, kindzu, citrona sulu, ingveru un sāli. Visu labi samaisa.
  11. Pie dārzeņiem un vistas pievieno rīsus, samaisa un kopā karsē 1 - 2 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes