Sastāvdaļas
- 400 g jasmin rīsu
- 2 vistu filejas
- 500 g šampinjonu
- 1 liela paprika (labāk sarkana)
- 1/2 čili pipara (vai 1/3 tējkarotes žāvētu piparu pulvera)
- 1 sīpols
- 50 g kindzas
- 1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
- 1/2 citrona sula
- sāls
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Katlā ielej 700 ml ūdens, liek uz uguns, kad sāk vārīties, ieber rīsus un samaisa.
- Tiklīdz uzvārās, uguni nogriež līdz minimumam, un turpina vārīt zem vāciņa apmēram 12 - 14 minūtes (lai iesūcas viss ūdens).
- Kamēr rīsi vārās, sagatavo pārējās sastāvdaļas.
- Vistas fileju sagriež stienīšos, šampinjonus šķēlītēs, papriku salmiņos, sīpolu pusapļos un kindzu rupji sakapā.
- Vok pannā vai parastā dziļā pannā apcep vistu līdz gatavībai, pārliek kādā traukā un atstāj.
- Uz pannas liek sīpolus un maisot apcep līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Sīpoliem pievieno papriku un čili piparu, turpina cept, periodiski apmaisot līdz paprika mīksta.
- Tad pārliek traukā un atstāj.
- Pannā apcep šampinjonus, līdz tie gatavi.
- Pie šampinjoniem pievieno vistu, sīpolus, papriku, kindzu, citrona sulu, ingveru un sāli. Visu labi samaisa.
- Pie dārzeņiem un vistas pievieno rīsus, samaisa un kopā karsē 1 - 2 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!