Sastāvdaļas
- 2 kg sausa biezpiena
- 6-8 l svaiga piena
- 5-10 olas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote ķimeņu
- sāls
Pagatavošana
- Biezpienu sīki sadrupina, sajauc ar ķimenēm.
- Pienu uzvāra, pievieno biezpienu, vāra uz lēnas uguns, kamēr atdalās sūkalas.
- Katlu noņem no uguns, visu lej sietā, notecina.
- Biezpiena masu liek lielā bļodā, pievieno sakultas olas, sviestu (ja vēlas, lai siers būtu mīkstāks, pielej vēl mazliet svaiga piena).
- Pieber sāli pēc garšas, visu kārtīgi samīca.
- Siera masu liek tīrā audekla drānā, visus četrus stūrus saņem kopā un kārtīgi aizsien.
- Audekla saini liek starp diviem dēļiem, noslogo tā, lai sasietais pušķis būtu siera ripai augšpusē, tieši pa vidu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!