Jāņu siers

Jāņu siers Foto: Jāņu siers

Sastāvdaļas

  • 2 kg sausa biezpiena
  • 6-8 l svaiga piena
  • 5-10 olas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Biezpienu sīki sadrupina, sajauc ar ķimenēm.
  2. Pienu uzvāra, pievieno biezpienu, vāra uz lēnas uguns, kamēr atdalās sūkalas.
  3. Katlu noņem no uguns, visu lej sietā, notecina.
  4. Biezpiena masu liek lielā bļodā, pievieno sakultas olas, sviestu (ja vēlas, lai siers būtu mīkstāks, pielej vēl mazliet svaiga piena).
  5. Pieber sāli pēc garšas, visu kārtīgi samīca.
  6. Siera masu liek tīrā audekla drānā, visus četrus stūrus saņem kopā un kārtīgi aizsien.
  7. Audekla saini liek starp diviem dēļiem, noslogo tā, lai sasietais pušķis būtu siera ripai augšpusē, tieši pa vidu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes