Jāņogu un citu ogu sulas

Jāņogu un citu ogu sulas Foto: Jāņogu un citu ogu sulas
  1. Labu sulu iegūst kā no sarkanajām, tā arī baltajām jāņogām.
  2. Jāņogu sula viegli iegūstama – sašķaida ogas un pēc tam izspiež sulu.
  3. Sulu filtrē caur marles vai flaneļa maisiņu un nekavējoties pasterizē.
  4. Lai iegūtu sulu no ērkšķogām un upenēm, ogas pēc sasmalcināšanas karsē 20 minūtes 60-70 grādu temperatūrā un tikai pēc tam tās izspiež.
  5. Upenēm un ērkšķogām ar vienreizēju spiešanu visu sulu nav iespējams atdalīt.
  6. Ogu atliekām vēl pārlej ūdeni, samaisa un vēlreiz izspiež sulu.
  7. Abas sulas salej kopā un pasterizē parastajā kārtībā.

Padoms:
Gatavas pasterizētas ogu sulas pirms lietošanas jāatšķaida ar novārītu ūdeni un pēc garšas jāpievieno cukurs. Neatšķaidītās sulas dzeršanai parasti ir par stiprām un skābām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes