Jāņogu kūka “Sniega hūte”

Jāņogu kūka “Sniega hūte” Foto: Jāņogu kūka “Sniega hūte”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 210 g pūdercukurs
  • 1 vaniļas pāksts (mīkstums)
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 80 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 l liesa piena

Sniega hūtei:

  • 5 olu baltumi
  • 200 g smalkais cukurs
  • 300 g jāņogas (sarkanās)

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo mīklu. Lai to izdarītu, olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļu un ūdeni labi saputo, līdz masa kļūst gaisīga.
  2. Izkausē sviestu,tajā iesijā miltus ar cepamo pulveri.
  3. Tad pie sakultās olu dzeltenumu masas  pamazām pārmaiņus pievieno pienu un miltu-cepamā pulvera  maisījumu. 
  4. Pēc vēlēšanās var kādu jāņogu pielikt arī  mīklai.
  5. Cepešplāti izklāj ar pergamenta papīru un ielej mīklas masu.
  6. Cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
  7. Tikmēr saputo olu baltumus stingrās putās.
  8. Neilgi pirms olas ir kārtīgi sakultas, pievieno smalko cukuru un kuļ līdz gatavs.
  9. Jāņogas nomazgā, nobraukā no kātiņiem, nosusina un  iejauc  sakultajos olas baltumos.
  10. Jāņogu - olbaltumu maisījumu uzklāj uz kūkas un vēl cep apmēram 10 minūtes tādā pašā temperatūrā.
  11. Pēc vēlēšanās varat baudīt jāņogu kūku karstu, piemēram, ar vaniļas mērci vai aukstu saldējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes