Sastāvdaļas
- jāņogas
- cukurs
- etiķis
Pagatavošana
- Var ņemt kā sarkanās, tā arī baltās jāņogas.
- Tām jābūt pēc iespējas lielos ķekaros, pilnīgi gatavām un tīrām.
- Ogu ķekariņus atbrīvo no lapiņām viegli noskalo un sasien pa 4-5 kopā saišķīšos.
- Sakārto traukā un pārlej ar vārošu cukura etiķa sīrupu, ņemot uz 500 g cukura ½ l etiķa.
- Nākošajā dienā sīrupu nolej nost, uzvāra un uzlej ogām; tāpat rīkojas arī trešajā dienā.
- Pēdējo reizi pēc sīrupa atdzišanas trauku nosien un rūpējas, lai cukura etiķa sīrups būtu pāri ogām.
- Ja vajadzīgs, tad sīrupu papildina.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!