Jāņogas cukura etiķī

Jāņogas cukura etiķī Foto: Jāņogas cukura etiķī

Sastāvdaļas

  • jāņogas
  • cukurs
  • etiķis

Pagatavošana

  1. Var ņemt kā sarkanās, tā arī baltās jāņogas.
  2. Tām jābūt pēc iespējas lielos ķekaros, pilnīgi gatavām un tīrām.
  3. Ogu ķekariņus atbrīvo no lapiņām viegli noskalo un sasien pa 4-5 kopā saišķīšos.
  4. Sakārto traukā un pārlej ar vārošu cukura etiķa sīrupu, ņemot uz 500 g cukura ½ l etiķa.
  5. Nākošajā dienā sīrupu nolej nost, uzvāra un uzlej ogām; tāpat rīkojas arī trešajā dienā.
  6. Pēdējo reizi pēc sīrupa atdzišanas trauku nosien un rūpējas, lai cukura etiķa sīrups būtu pāri ogām.
  7. Ja vajadzīgs, tad sīrupu papildina.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes