Jamaikas pīrāgs ar žāvētiem augļiem

Jamaikas pīrāgs ar žāvētiem augļiem Foto: Jamaikas pīrāgs ar žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas

  • 225 g sviesta
  • 225 g cukura
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 180 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 1 citrona vai laima miziņa
  • 4 olas
  • 1 glāze vīna
  • 500 g rozīņu
  • 120 g dažādu citrusu augļu miziņas
  • 120 g ķiršu
  • 250 g žāvētu melno plūmju (sagrieztu)

Pagatavošana

  1. Citrusu augļu miziņas, rozīnes, melnās plūmes mērcē vīnā 3 nedēļas, vai izvāra vīnā(izmanto citu vīnu, ne to, kas norādīts sastāvdaļās).
  2. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  3. Veidni ieziež ar sviestu.
  4. Sviestu sakuļ ar abiem cukuru veidiem, krēmīgā masā.
  5. Olas sakuļ ar vīnu, pakāpeniski pievieno sakultajai sviesta masai - sakuļ ar mikseri.
  6. Vīnā mērcētajām vai vārītajām augļu miziņām nolej vīnu, augļu miziņas, augļus pievieno mīklai - samaisa viendabīgā masā. 
  7. Mīklu lej veidnē, cep 1,5 stundas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes