Sastāvdaļas
- 225 g sviesta
- 225 g cukura
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 180 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 tējkarote vanilīna
- 1 citrona vai laima miziņa
- 4 olas
- 1 glāze vīna
- 500 g rozīņu
- 120 g dažādu citrusu augļu miziņas
- 120 g ķiršu
- 250 g žāvētu melno plūmju (sagrieztu)
Pagatavošana
- Citrusu augļu miziņas, rozīnes, melnās plūmes mērcē vīnā 3 nedēļas, vai izvāra vīnā(izmanto citu vīnu, ne to, kas norādīts sastāvdaļās).
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Veidni ieziež ar sviestu.
- Sviestu sakuļ ar abiem cukuru veidiem, krēmīgā masā.
- Olas sakuļ ar vīnu, pakāpeniski pievieno sakultajai sviesta masai - sakuļ ar mikseri.
- Vīnā mērcētajām vai vārītajām augļu miziņām nolej vīnu, augļu miziņas, augļus pievieno mīklai - samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu lej veidnē, cep 1,5 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!