Jamaikas pīrāgs ar žāvētiem augļiem

Jamaikas pīrāgs ar žāvētiem augļiem Foto: Jamaikas pīrāgs ar žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas

 ● 225 g sviesta
 ● 225 g cukura
 ● 2 ēdamkarotes brūnā cukura
 ● 180 g miltu
 ● 1 tējkarote cepamā pulvera
 ● 1/2 tējkarotes sāls
 ● 1 tējkarote malta kanēļa
 ● 1 tējkarote vanilīna
 ● 1 citrona vai laima miziņa
 ● 4 olas
 ● 1 glāze vīna
 ● 500 g rozīņu
 ● 120 g dažādu citrusu augļu miziņas
 ● 120 g ķiršu
 ● 250 g žāvētu melno plūmju (sagrieztu)

Pagatavošana

  1. Citrusu augļu miziņas, rozīnes, melnās plūmes mērcē vīnā 3 nedēļas, vai izvāra vīnā(izmanto citu vīnu, ne to, kas norādīts sastāvdaļās).
  2. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  3. Veidni ieziež ar sviestu.
  4. Sviestu sakuļ ar abiem cukuru veidiem, krēmīgā masā.
  5. Olas sakuļ ar vīnu, pakāpeniski pievieno sakultajai sviesta masai - sakuļ ar mikseri.
  6. Vīnā mērcētajām vai vārītajām augļu miziņām nolej vīnu, augļu miziņas, augļus pievieno mīklai - samaisa viendabīgā masā. 
  7. Mīklu lej veidnē, cep 1,5 stundas.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes