Sastāvdaļas
- 1/2 glāze miltu
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarote sāls
- 1 tējkarote kanēļa
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 3/4 glāzes cukura
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes silta piena
- zemenes
- putukrējums
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 22 - 24 cm lielu kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Dziļā bļodā izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli un sāli.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru, pievieno olas un pienu un vēl nedaudz sakuļ.
- Pievieno miltu maisījumu un visu ar lāpstiņu samaisa.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā, pār to izkārto zemeņu pusītes un cep 30 - 35 minūtes.
- Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru.
- Pasniedz vēl siltu ar putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!