Sastāvdaļas
Pildījumam:
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 4 artišoki
- 2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu
- 1 sīki sakapāta ķiploka daiviņa
- sāls, pipari
- 4 ēdamkarotes sarīvēta Parmas siera
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Sagatavo mīklu un ieliek ledusskapī.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 190°C temperatūrai.
- Ietauko pīrāga veidni iekaisa rīvmaizi.
- Mīklu sadala divas daļās (viena daļa nedaudz lielāka par otru) un abas izveltnē uz miltiem apkaisītas virsmas tik lielas kā veidne.
- Lielāko gabalu ieklāj veidnē, malas atstāj pāri veidnes malām.
- Viscaur sadursta ar dakšiņu.
- Gatavo pildījumu: notīra artišoku kātus un nogriež trešo daļu artišoka galviņas.
- Noņem cietās ārlapas.
- Pārgriež uz pusēm un ar nazi izņem cietās dzīslas.
- Sagriež plānās daiviņās.
- Artišokus tvaicē 15 minūtes, līdz tie mīksti.
- Bļodā samaisa artišokus, pētersīļus, sāli un Parmas sieru.
- Apslaka ar sviestu un eļļu.
- Artišoku maisījumu ar karoti iecilā veidnē.
- Pārsedz ar mazāko mīklas gabalu, abu gabalu malas saspiež kopā.
- Virsmu sadursta ar dakšiņu.
- Cep 35 - 45 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina.
- Pasniedz karstu vai istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!