Itāļu pīrāgs ar artišokiem

Itāļu pīrāgs ar artišokiem Foto: vipekaika.ru

Sastāvdaļas

Pildījumam:

  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 4 artišoki
  • 2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu
  • 1 sīki sakapāta ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari
  • 4 ēdamkarotes sarīvēta Parmas siera
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Sagatavo mīklu un ieliek ledusskapī.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 190°C temperatūrai.
  3. Ietauko pīrāga veidni iekaisa rīvmaizi.
  4. Mīklu sadala divas daļās (viena daļa nedaudz lielāka par otru) un abas izveltnē uz miltiem apkaisītas virsmas tik lielas kā veidne.
  5. Lielāko gabalu ieklāj veidnē, malas atstāj pāri veidnes malām.
  6. Viscaur sadursta ar dakšiņu.
  7. Gatavo pildījumu: notīra artišoku kātus un nogriež trešo daļu artišoka galviņas.
  8. No ņem cietās ārlapas.
  9. Pārgriež uz pusēm un ar nazi izņem cietās dzīslas.
  10. Sagriež plānās daiviņās.
  11. Artišokus tvaicē 15 minūtes, līdz tie mīksti.
  12. Bļodā samaisa artišokus, pētersīļus, sāli un Parmas sieru.
  13. Apslaka ar sviestu un eļļu.
  14. Artišoku maisījumu ar karoti iecilā veidnē.
  15. Pārsedz ar mazāko mīklas gabalu, abu gabalu malas saspiež kopā.
  16. Virsmu sadursta ar dakšiņu.
  17. Cep 35 - 45 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina.
  18. Pasniedz karstu vai istabas temperatūrā.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes