Īru šokolādes kūka ar viskiju

Īru šokolādes kūka ar viskiju Foto: Īru šokolādes kūka ar viskiju

Sastāvdaļas

  • ​170 g sviesta
  • 170 g tumši brūnā cukura
  • 3 olas
  • 150 g miltu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • 50 g kakao
  • 1 tejk. piparkūku garšvielu
  • 100 g atdzisuša kartupeļu biezeņa
  • 60 ml piena

Pildījumam:

  • 150 ml saldā krējuma 35%
  • 3 ēdamk. vaniļas cukura
  • 2 ēdamk. īru viskija
  • 8 ēdamk. aveņu ievārījuma
  • 150 g deserta šokolādes 

Pagatavošana

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Ietauko 20 cm platu tortes veidni un ieklāj cepamo papīru, apkaisa ar mazumiņu miltu.
    2. Bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru gaisīgā masā. Pakāpeniski, kārtīgi kuļot, pievieno olas, iesijā miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri un piparkūku garšvielas. Kartupeļus samaisa ar pienu, pievieno masai un samaisa. Visu ieliek tortes veidnē un izlīdzina virsmu. Cep 50 minūtes, pēc tam atdzesē veidnē. Tad pārsedz kūku ar alumīnija folliju un noliek uz visu dienu malā.
    3. Stingrās putās saputo saldo krējumu ar cukuru un viskiju, pēc tam ieliek ledusskapi. Maza katliņā izkausē ievārījumu un izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Kūku pārgriež šķērsām uz pusēm un katru plakano daļu apsmērē ar plānu kārtiņu ievārījuma.
    4. Uz vienas no mīklas plāksnēm uzsmērē putukrējumu ar viskiju un uzliek otru mīklas plāksni, atstājot mīklas virsmu bez pildījuma. Izkausē šokolādi un ar lāpstiņu uzsmērē to uz kūkas virsmas. Ar dakšiņas apaļo pusi uz šķidrās šokolādes uzzīmē viļņotus rakstus un tad noliek mala, kamēr glazūra sacietē.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes