Sastāvdaļas
- 420 g miltu
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote sāls
- 75 g sauso dzērveņu
- 1/2 tējkarotes rozmarīna
- 360 ml paniņas vai piens
- 2 ēdamkarotes etiķa
Pagatavošana
- Traukā sajauc miltus ar sāli un sodu.
- Pievieno rozmarīnu un dzērvenes.
- Lej paniņas (ja nav paniņas var pagatavot: pienu sajauc ar etiķi, samaisa, atliek maliņā uz 10 minūtēm), un mīca mīklu līdz mīkla kļūst viendabīga.
- Veido maizes kukuli diametra 15 cm.
- Maizes klaipiņu liek uz veidnes kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Ar asu un slapju nazi klaipiņā iegriež dziļu krustu.
- Cep sakarsēta cepeškrāsni 220°C temperatūrā 15 minūtes, pēc tam uz 200°C temperatūrā un cep vel 20-25 minūtes.
- Maizi atdzesē, līdz maizīte vairs nav karsta.
- Pasniedz galdā. Izcepto maizi var turēt maisiņa saldētava līdz pat 3 mēnešiem.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!