Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 250 g sviesta vai margarīna
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes piena (var būt arī ūdens vai krējums)
- 2 karotes ruma vai etiķa
- mazliet sāls
- cukurs
- citrona miziņa
Pagatavošana
- Izsijātiem miltiem pievieno sāli, cukuru un pierīvē citrona miziņu.
- Taukvielas sadrupina un sajauc ar miltiem.
- Pievieno olas, pienu, rumu un visu sajauc.
- Kad mīkla sāk velties gabalā, mīca ar roku, kamēr mīkla kļūst spīdīga, gluda un saistoša.
- Gatavo mīklu noliek vēsā vietā uz 30 minūtēm.
- Irdeno mīklu var gatavot arī pēc šādas receptes: 500 g miltu, 250 g sviesta vai margarīna,
- 6 olu dzeltenumi, mazliet sāls un cukura.
- Gatavo tāpat, kā iepriekšējo mīklu.
- Ja no irdenās mīklas gatavo sāļos cepumus, tad cukuru klāt neliek.
- Ja irdenai mīklai neliek klāt olas, tad jāpievieno vairāk taukvielu. Irdeno mīklu lieto pastētēm, formā cepamām tortēm, kūkām, tējas cepumiem biskvītiem u.c.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!