Sastāvdaļas
- biezpiens
- stēvijas pulveris
- sāls
- vaniļas cukurs
- olas
- dzeramā soda
- milti
- auzu pārslas
- žāvētas aprikozes
- auzu pārslu milti
- karameļu mērce
Pagatavošana
- Saspaidu ar dakšiņu biezpienu 0,5% (Nē. Ne 9, ne 7 un ne 5%, bet 0,5%!).
- Pievienoju cukura vietā stēvijas pulveri čut čut čutiņ un šķipsniņu sāls arī. Vaniļas cukuru pavisam nedaudz.
- Pievienoju olbaltumus #Balticovo un 1/2 tējkaroti dzeramās sodas.
- Miltu vietā samaļu auzu pārslas. Blenderī to viegli un ātri var izdarīt. Pieberu klāt. Nedaudz atstāju uz šķīvja, lai biezpienu plācenīšus pirms cepšanas būtu kur apviļāt.
- Smalki sagriežu žāvētās aprikozes un beru tās klāt. (Var likt klāt arī rozīnes vai kaltētās dzērvenes etc ogas pēc sirds patikas).
- Visu rūpīgi samaisu, atstāju uz kādām 20 minūtēm, lai aprikozes kļūtu mīkstākas.
- Ar slapju karoti ņemu pikucīšus un veidoju plāceņus, apviļāju tos auzu pārslu miltos uz šķīvja un cepu pannā bez eļļas uz mazas uguns.
- Ēdu ar karameļu mērci #ZeroTopping no #BodyLab bez pievienotā cukura, ar saldinātājiem.
Paldies par recepti Ievai Brantei.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!