Sastāvdaļas
Mīklai:
● 140 g miltu
● 1 bundža iebiezinātā piena
● 100 g sviesta
● 1/2 tējkarotes sodas
● 2 olas
● 1/2 citrona
● kakao pulveris
Krēmam:
● 400 g skābā krējuma
● 200 g cukura
Pagatavošana
- Uz lēnas uguns izkausē sviestu, lej bļodā.
- Pievieno iebiezināto pienu, olas, dzēstu sodu, izsijātus miltus.
- Pēc katras miltu pievienošanas, kārtīgi izmaisa.
- 2/3 mīklas lej pusē veidnes, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Atlikušajai mīklai pievieno kakao pulveri, samaisa, lej veidnes otrajā pusē.
- Cep 180°C temperatūrā, 10 minūtes.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu.
- No krāsns izņem gatavu biskvītu, sagriež 3 daļās, malas aplīdzina.
- Visus biskvītus, izņemot augšējo, noklāj ar krēmu.
- Kakao biskvītam jābūt vidū, augšējā biskvīta virsmu noklāj ar krēmu.
- Pāri palikušos biskvīta gabaliņus, kuri radās, apgriežot maliņas, sasmalcina, apkaisa torti no visām pusēm.