Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 glāzes miltu
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 1 ola
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote etiķa
Krēmam:
- 750 g piena
- 200 g sviesta
- 1 1/2 glāzes cukura
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes miltu
- vaniļas cukurs (pēc garšas)
Pagatavošana
- Visas biskvītam nepieciešamās sastāvdaļas sajauc viendabīgā, elastīgā masā un sadala 8 vienādās daļās.
- Katru daļu izrullē un cep no abām pusēm uz pannas aptuveni 1 minūti no katras puses.
- Vienu biskvītu sadrupina drupačās.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc visas krēmam nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot sviestu, un karsē līdz tas sabiezē.
- Tad noņem no karstuma un iemaisa sviesta gabaliņus. Rūpīgi maisa līdz sviests pilnībā izkūst.
- Ar krēmu, kas atdzesēts līdz istabas temperatūrai, noziež katru biskvītu.
- Dekorē ar drupačām un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!