Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura
- 1/2 tējkarote sāls
- 200 g margarīna
- 10 g cepamā pulvera
- 6 olas
Krēmam:
- 150 g sviesta
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- 2 banāni
Piesūcināšanai:
- 5 ēdamkarotes aveņu novārījuma
- 1/3 glāzes vārīta ūdens
Dekorēšanai:
- 100 g baltās šokolādes
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, olu baltumus ievieto ledusskapī.
- Olu dzeltenumus un cukuru saputo, pievieno izkausētu margarīnu un saputo ar elektrisko putotāju.
- Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. 3/4 maisījuma pievieno olu dzeltenumu masai, rūpīgi samaisa.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrās putās, iecilā mīklā.
- Tad pievieno atlikušo miltu maisījumu un rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 180 - 200°C temperatūrā 35 - 40 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un iebiezināto pienu.
- Banānus sasmalcina biezenī, pievieno krēma masai un saputo viendabīgā masā.
- Biskvīta vidū izdrupina lēzenu bedrīti visa tā platumā. Drupatas novieto maliņā.
- Aveņu novārījumu sajauc ar ūdeni un piesūcina biskvītu.
- 2/3 krēma pārklāj pār biskvītu, pārkaisa ar maliņā novietotajām drupatām.
- Tad pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu un pārkaisa ar baltās šokolādes skaidiņām.
- Ievieto kūku ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!