Iebiezinātā piena – banānu kūka

Iebiezinātā piena – banānu kūka Foto: Iebiezinātā piena – banānu kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 200 g margarīna
  • 10 g cepamā pulvera
  • 6 olas

Krēmam:

  • 150 g sviesta
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 2 banāni

Piesūcināšanai:

  • 5 ēdamkarotes aveņu novārījuma
  • 1/3 glāzes vārīta ūdens

Dekorēšanai:

  • 100 g baltās šokolādes

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, olu baltumus ievieto ledusskapī.
  2. Olu dzeltenumus un cukuru saputo, pievieno izkausētu margarīnu un saputo ar elektrisko putotāju.
  3. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. 3/4 maisījuma pievieno olu dzeltenumu masai, rūpīgi samaisa.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrās putās, iecilā mīklā.
  5. Tad pievieno atlikušo miltu maisījumu un rūpīgi samaisa.
  6. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  7. Cep 180 - 200°C temperatūrā 35 - 40 minūtes.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un iebiezināto pienu.
  9. Banānus sasmalcina biezenī, pievieno krēma masai un saputo viendabīgā masā.
  10. Biskvīta vidū izdrupina lēzenu bedrīti visa tā platumā. Drupatas novieto maliņā.
  11. Aveņu novārījumu sajauc ar ūdeni un piesūcina biskvītu.
  12. 2/3 krēma pārklāj pār biskvītu, pārkaisa ar maliņā novietotajām drupatām.
  13. Tad pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu un pārkaisa ar baltās šokolādes skaidiņām.
  14. Ievieto kūku ledusskapī vismaz uz 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes