Sastāvdaļas
- 3-4 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/4 tējk. sausā rauga
- 1 ola
- 1 glāze silta piena
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- sāls
- cīsiņi
- nedaudz siera - acīm
- melno piparu graudiņi
- olīvas rotāšanai - degunam
Pagatavošana
- Siltā pienā ieber cukuru, raugu un kārtīgi samaisa. Iegūto maisījumu liek siltā vietā uz 15 minūtēm.
- Sakuļ olu ar sāli, pievieno miltus, augu eļļu, rauga maisījumu - kārtīgi samaisa mīklu.
- Mīklu liek siltā vietā uz 30 minūtēm. Ik pa brīdim mīklu pamīca, pievieno mazliet miltus.
- Uzkarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Izrullē mīklu. Sadala gabalos.
- Uz katra mīklas gabala liek vienu cīsiņu, ierullē mīklā.
- Pievieno mīklas gabaliņus, veidojot suņa ausis, kājas un asti.
- Liek siera gabaliņus un piparu graudiņus, veidojot acis. Olīvu izmanto, kā deguntiņu.
- Katru "sunīti" liek ieeļļotā veidnē, noklāj ar augu eļļu un cep 20 -25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!