Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas
- 250 g rīsu
- 200-250 g sīpolu
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 150 g Tkemali mērces
- 100 g valriekstu
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 2 tējkarotes Hmeli-suneli garšvielas
- 1 tējkarote maltu čili piparu
- 5-6 melno piparu graudiņi
- dilles vai kinzas zaļumi pēc garšas
- 2-3 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Liellopu gaļu noskalo, sagriež nelielos gabaliņos, pārlej ar trim litriem ūdens - liek vārīties.
- Vāra 1,5 stundas, kad uzvārās, nosmeļ putas.
- Sīpolus sakapā, cep augu eļļā.
- Valriekstus apgrauzdē sausā pannā, tad sasmalcina blenderī.
- Rīsus pievieno liellopu gaļas buljonam, vāra 15 minūtes.
- Pievieno ceptos sīpolus, sasmalcinātos valriekstus, Tkemali mērci, tomātu pastu, garšvielas - vāra 5 minūtes.
- Pievieno sakapātus ķiplokus, noņem no uguns, atstāj nostāvēties uz 30 minūtēm.
- Pirms pasniegšanas, pārkaisa ar zaļumiem.
- Harčo ir gruzīnu nacionālais ēdiens. Daudzi uzskata, ka šo zupu ir jāvāra, izmantojot jēra gaļu.
- Tas nav pareizi, jo, tulkojot zupas nosaukumu no gruzīnu valodas - nozīme ir - liellopu gaļas zupa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!