Hačapuri

Hačapuri Foto: Hačapuri

Sastāvdaļas

  • 1 glāze kefīra
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote etiķa - sodas dzēšanai
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • milti
  • 1 paciņa biezpiena
  • siera gabaliņš
  • 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Kefīru samaisa ar cukuru, sāli un dzēstu sodu.
  2. Miltus kefīrā liek tik daudz, lai sanāk vidēji bieza mīkla, kārtīgi samaisa.
  3. No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un patur 30 minūtes.
  4. Tad mīklu sadala 4 daļās, izrullē plānus plācenīšus.
  5. Gatavo pildījumu - biezpienam pieber sāli, rīvētu sieru, saspiestas ķiploka daiviņas, kārtīgi samaisa.
  6. Pildījumu liek plācenīša vidū un aizspiež kā pīrādziņus.
  7. Plāceņus mazliet saplacina.
  8. Plāceņus cep pannā, ar biezu apakšu, bez taukvielām, uz vidējas uguns, 7-10 minūtes, no visām pusēm, kamēr tie kļūst zeltaini.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes