Sastāvdaļas
- 1 glāze kefīra
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote etiķa - sodas dzēšanai
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes cukura
- milti
- 1 paciņa biezpiena
- siera gabaliņš
- 2 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Kefīru samaisa ar cukuru, sāli un dzēstu sodu.
- Miltus kefīrā liek tik daudz, lai sanāk vidēji bieza mīkla, kārtīgi samaisa.
- No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un patur 30 minūtes.
- Tad mīklu sadala 4 daļās, izrullē plānus plācenīšus.
- Gatavo pildījumu - biezpienam pieber sāli, rīvētu sieru, saspiestas ķiploka daiviņas, kārtīgi samaisa.
- Pildījumu liek plācenīša vidū un aizspiež kā pīrādziņus.
- Plāceņus mazliet saplacina.
- Plāceņus cep pannā, ar biezu apakšu, bez taukvielām, uz vidējas uguns, 7-10 minūtes, no visām pusēm, kamēr tie kļūst zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!