Sastāvdaļas
Receptē dotā deva paredzēta litra burkas piepildīšanai.
- 500 g gurķu
- 300 g tomātu
- 100 g sīpolu
Marinādei:
- 0,5 litri ūdens
- 30 g sāls
- 20 g cukura
- 3-4 g citronskābes
Pagatavošana
- Cietus sarkanos tomātus sagriež 1-1,5 cm biezās šķēlēs.
- Nepāraugušus svaigus gurķus nomizo un arī sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs.
- Notīrītos sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās. Vēlami saldie sīpoli.
- Izkarsētā burkā sakārto kārtām gurķus, tomātus, sīpolus.
- Sagatavotās burkas pārlej ar vieglu marinādi.
Marinādes gatavošana:
- Uzvāra ūdeni, tam pievieno sāli, cukuru.
- Ja vēlas, šiem salātiem var pievienot augu eļļu pēc vajadzības tieši burkā pēc tās piepildīšanas.
- Burkai uzliek metāla vāciņu un pasterizē 80 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-20 minūtes, litra burkas – 5 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu, atgriež atpakaļ un ļauj atdzist.
Padoms:
Salāti ir garšīgāki, ja pagatavoti ar eļļas piedevu. Uz litra burku var likt 5 ēdamkarotes augu eļļas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!