Gurķu un tomātu salāti

Gurķu un tomātu salāti Foto: Gurķu un tomātu salāti

Sastāvdaļas

Receptē dotā deva paredzēta litra burkas piepildīšanai.

  • 500 g gurķu
  • 300 g tomātu
  • 100 g sīpolu

Marinādei:

  • 0,5 litri ūdens
  • 30 g sāls
  • 20 g cukura
  • 3-4 g citronskābes

Pagatavošana

  1. Cietus sarkanos tomātus sagriež 1-1,5 cm biezās šķēlēs.
  2. Nepāraugušus svaigus gurķus nomizo un arī sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs.
  3. Notīrītos sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās. Vēlami saldie sīpoli.
  4. Izkarsētā burkā sakārto kārtām gurķus, tomātus, sīpolus.
  5. Sagatavotās burkas pārlej ar vieglu marinādi.

Marinādes gatavošana:

  1. Uzvāra ūdeni, tam pievieno sāli, cukuru.
  2. Ja vēlas, šiem salātiem var pievienot augu eļļu pēc vajadzības tieši burkā pēc tās piepildīšanas.
  3. Burkai uzliek metāla vāciņu un pasterizē 80 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-20 minūtes, litra burkas – 5 minūtes.
  4. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu, atgriež atpakaļ un ļauj atdzist.

Padoms:
Salāti ir garšīgāki, ja pagatavoti ar eļļas piedevu. Uz litra burku var likt 5 ēdamkarotes augu eļļas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes