Sastāvdaļas
- 1 kg rīvētu gurķu
- 2 ēdamkarotes sāls
- veseli gurķi
Pagatavošana
- 3 litru burkā liek dilles, rīvētu gurķu kārtu, parasto gurķu kārtu, atkal rīvētus gurķus, sakapātus ķiplokus, parasto gurķu kārtu, atkal rīvēti gurķi.
- Uzber sāli, rīvēto gurķu sulu, lielu mārrutku lapu.
- Var nelikt parastos gurķus, bet vienkārši rīvētajiem gurķiem pievieno sakapātus ķiplokus, dilles, sāli, visu samaisa un burku aizvāko.
- Ja nav mārrutku lapas, vāciņu no iekšpuses noziež ar sinepēm - gurķi nepelēs.
- Aizvākotu burku uzglabā pagrabā, vēsā vietā, šādi konservētus gurķus var uzglabāt 1,5-2 gadus.
- Rīvētajiem gurķiem var izmantot pāraugušus gurķus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!